Dodela bespovratnih sredstava izvoznicima

Bez autora
May 15 2011

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) objavila je 13. maja 2011. godine javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava srpskim kompanijama koje se bave izvozom. Pravo da konkurišu imaju preduzeća koja su ostvarila izvoz od najmanje 50.000 evra godišnje ili izvoze najmanje 20 posto svoje proizvodnje. Za ovu namenu obezbeđeno je približno 150 miliona dinara iz republičkog budžeta. Reč je o podršci države preko sredstava koja pokrivaju 50 posto troškova preduzeća u njihovim izvoznim aktivnostima. Novac je namenjen za sertifikaciju proizvoda, za uvođenje novih artikala, za dizajn, ambalažu, učešće na sajmovima u inostranstvu, istraživanje tržišta i reklame u stranim medijima. SIEPA pomaže izvozne aktivnosti od 2004. godine, a prvi put će biti uvedena i podrška za osnivanje i funkcionisanje predstavništava srpskih preduzeća u inostranstvu. Novina u konkurisanju za sredstva biće mogućnost da se dobije novac za otvaranje predstavništva izvoznika u inostranstvu sa jednim zaposlenim i to najviše do godinu dana.

Dodela bespovratnih sredstava izvoznicimaAgencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) objavila je 13. maja 2011. godine javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava srpskim kompanijama koje se bave izvozom. 

Pravo da konkurišu imaju preduzeća koja su ostvarila izvoz od najmanje 50.000 evra godišnje ili izvoze najmanje 20 posto svoje proizvodnje. Za ovu namenu obezbeđeno je približno 150 miliona dinara iz republičkog budžeta.

Reč je o podršci države preko sredstava koja pokrivaju 50 posto troškova preduzeća u njihovim izvoznim aktivnostima. Novac je namenjen za sertifikaciju proizvoda, za uvođenje novih artikala, za dizajn, ambalažu, učešće na sajmovima u inostranstvu, istraživanje tržišta i reklame u stranim medijima.

SIEPA pomaže izvozne aktivnosti od 2004. godine, a prvi put će biti uvedena i podrška za osnivanje i funkcionisanje predstavništava srpskih preduzeća u inostranstvu. Novina u konkurisanju za sredstva biće mogućnost da se dobije novac za otvaranje predstavništva izvoznika u inostranstvu sa jednim zaposlenim i to najviše do godinu dana.

Na ovom konkursu SIEPA će sama pribavljati deo dokumentacije i to od Agencije za privredne registre (APR) i Uprave carina (evidencija izvoza). 

Rok za konkurisanje je 13. jun 2011. godine.

Više informacija možete pronaći ovde ili putem email-a: export@siepa.gov.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik